Pagina's

20120308

Praag openbaar vervoer met kleine kinderen

Het openbaar vervoer in Praag is handig, snel en goedkoop. Openbaar vervoer met kleine kinderen is snel en goedkoop maar zeker niet handig. De perrons in de metro zijn alleen te bereiken met de roltrap. Dat is niet erg handig met een wandelwagentje. 
Er zijn in het centrum een paar metrostations met een lift.
Groene lijn A: Muzeum
Gele lijn B: Florenc

Rode lijn C: Vysehrad, Hlavní nádrazí, Florenc, Muzeum, Nádrazí HolesoviceDe tram is een beter vervoermiddel met kleine kinderen. In de meeste gevallen is de instap hoog, maar er is altijd iemand die je helpt bij het instappen. De meeste nieuwe trams hebben een verlaagde instap. Het is dus heel makkelijk om in te stappen. De laatste nieuwigheid is dat op het electronische trambord bij de halte staat aangegeven of de volgende tram kinderwagen en rolstoel vriendelijk is.Reizen met kleine kinderen in het openbaar vervoer in Praag is zeker wel mogelijk maar een beetje omslachtig.

Met de metro en tram door Praag
Het dragen van een baby in een draagdoek is zo ongeveer de oudste manier van het dragen van een kind. De draagdoek is een intieme manier om je baby te dragen en heel handig in het openbaar vervoer, niet alleen in Praag, maar ook in Amsterdam of waar je maar woont.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten