Pagina's

20120302

Praag: Kavárna Slavia – Koffie met appel strudel

Kavárna Slavia was eens de ontmoetingsplaats van kunstenaars, dichters en musici. Voormalig president en mensenrechtenactivist, Václav Havel, ontmoette in dit dissidentencafe zijn vrouw Olga.


Dit is de ideale plek voor je ochtend koffie met appel strudel overgoten met warme vanillesaus. Pak een plaatsje bij het raam voor 'koffie met uitzicht'. Rondvaartboten deinen op de Moldau, Pragenaars haasten zich voorbij en toeristen kuieren langs. Het uitzicht is prima. De Praagse burcht verheft zich fier boven de rivier. 's Avonds is het uitzicht nog beter wanneer het burchtcomplex feëriek is verlicht.

Kavárna Slavia ligt direct tegenover het Nationale Theater, Narodni Divadlo, en is een geliefde plek voor een pre-theater drankje. Vanaf vijf uur kun je luisteren naar live pianomuziek. Wat dacht je van gorgonzola met walnoten in abrikozensaus gevolgd door kalfsvlees in een romige champignonsaus geserveerd met een luchtige aardappelpuree. Misschien heb je nog een klein plekje over voor een bombardino van advokaat, slagroom, bruine suiker en chocoladesaus.

Adres: Smetanovo nábřeží 2, Praag 1.
Openingstijden: maandag – vrijdag 08:00 – 24:00, zaterdag en zondag 9:00 – 24:00
Tram: 6, 9, 17, 18, 21, 22 halte Narodni Divadlo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten