Pagina's

20120127

Praag Bierhoofdstad van Europa

Praag is de bierhoofstad van Europa, alhoewel sommigen beweren dat München dit is. Pilsner Urquell, Gambrinus, Krusovice, Kozel, Budweiser, ik probeerde ze allemaal. Mijn conclusie: Pilner Urquell is de beste. €0,95 voor een halve liter is een koopje. Maar voor deze prijs moet je wel naar de buitenwijken want in het centrum van Praag betaal al gauw het dubbele. In sommige biertuinen zelfs €4. Dus goed oppassen waar je gaat zitten.

Praag is niet alleen bier drinken. In het centrum vind je ook veel wijnbarretjes die Moravische wijn schenken. Liever iets cultureels? De Smetana Hal in Obecni Dum is de plaats om naar klassieke muziek te luisteren. De Nationale Opera heeft altijd de opera Rusalka van Dvorak op het repertoire. Is dit te cultureel? Ga dan uit je dak tijdens een popconcert in de O2 Arena.
 Praag is meer dan alleen de  bierhoofdstad van Europa.


Brouw zelf je Tsjechisch bier

Het is heel makkelijk om bij Amazon te bestellen. je betaalt met je credit card en binnen twee dagen heb je de bestelde artikelen. Ze komen niet helemaal uit Amerika, maar heeft een verzendhuis in Europa.Geen opmerkingen:

Een reactie posten