Pagina's

20120120

Praag op een Segway of Fiets

Zin in iets anders dan anders? Verken Praag op een Segway, geinig en milieuvriendelijk. Met zeer weinig energie verplaats je je. Is dit een beetje te tam, huur dan een fiets en begeef je in het Praagse verkeer, of nog beter maak een rit over de fietspaden langs de Moldau.

Met een Segway rijd je de hele stad door. Hellingen bestaan niet, want je hebt geen kracht nodig. De Segway is electrisch aangedreven. Ben je ouder dan acht en weeg je minder dan 120kg, dan is een ritje op een Segway de ideale manier om veel bezienswaardigheden in Praag te zien. Boek de De Grand City Tour van drie uur onder begeleiding van een gids, of stel zelf een tour samen.

Meer zin in fietsen? Huur dan een fiets, maar houd er rekening mee dat er veel verkeer in Praag is. De straten zijn smal, er zijn weinig fietspaden en automobilisten weten niet goed wat ze met fietsers moeten doen. Het is wel fijn dat je altijd op de stoep mag fietsen. Langs de Moldau zijn wel fietspaden die je vooral in het weekend deelt met inline skaters en wandelaars.

Segway kun je huren bij Segway Experience, Mostecka 4 in Mala Strana, vlakbij de karelsbrug en fietsen kun je huren in Praha Bike Shop, Dlouha Straat 24, vlakbij het Oudestadsplein.

Laat een berichtje achter wanneer je Praag hebt verkent op een een Segway of met de fiets. Wat vond je ervan en is het een aanrader?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten