Pagina's

20120203

Jusefov Wijk in Praag

De wijk Josefov ligt tussen, stare mesto, de oude stad, en de Moldau. Vroeger was dit deel van de stad de Joodse wijk en ommuurd. Het was eigenlijk een stad in de stad waar de Joden verplicht samenwoonden. Er waren en er zijn nog steeds meerdere, synagogen, een begraafplaats en een eigen stadhuis met een bijzondere klok. De wijzerplaat toont Hebreeuwse cijfers en de wijzers draaien linksom.
De belangrijkste bezienswaardigheden in de Josefov wijk1. Joods Museum, Praag Dit museum omvat alle bezienswaardigheden in Josefov, met uitzondering van de Oud-nieuw synagogue.Een alles-in-een kaartje kan verkregen worden in ieder van de synagogen, die op loopafstand van elkaar verspreid over de wijk liggen.


2. Joodse Begraafplaats Op deze begraafplaats liggen meer dan 100.000 mensen begraven in lagen van soms twaalf kisten boven elkaar. De oude verweerde zerken staan schots en scheef op deze imponerende plek.


3. St Agnesklooster Dit klooster is gesticht door de orde van Clarissen. Nu huist ere en permanente tentoonstelling van middeleeuwse kunst uit Bohemen en central Europa.


4. Parizska straat De etalages van de Parizska straat zijn meer waard dan een enkele blik – sieraden, Kristal en veel luxe kledingzaken met grote namen zoals Hugo Boss, Dunhill en Calvin Klein.


5. Kunstgalleries Kleine, intieme kunstgalleries tref je in vrijwel elke straat in Josefov, maar vooral in Maiselovo. Loop gerust binnen om te zien waarin de kunstenaar zich specialseerd.


6. De Moldau Flaneer langs de oever van de Moldau voor het mooiste gezicht op de Praagse Burcht en de Karelsbrug.


7. Het Rudolfinum Dit neo-renaissance gebouw is de standplaats van het Tsjechisch Filharmonisch Orkest. Woon een concert bij om de pracht en praal van het interieur te bewonderen of wees teverden met alleen de buitenkant. De brede trappen van het bordes zijn een uitstekende plaats om even uit te puffen.


Heb je iets leuks ontdekt in de wijk Jusefov? Laat een berichtje achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten